17 Ağustos’u Unutmadık, Peki Ne Yaptık?
17.08.2020

17 Ağustos’u Unutmadık, Peki Ne Yaptık?

Ülkemizde 81 ilimizin 55’i ciddi deprem riski altında ve son yüz yılda 6 ve üzerinde 66 deprem yaşadık. 7 ve üzerinde ise 15 deprem felaketinde 80 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği ortadayken, merkez üssü Gölcük olan 17 Ağustos Marmara depreminin her yıl dönümünde olduğu gibi yine ‘UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’ söylemleri sıkça kullanılıyor.

Sormak gerekir gerçekten UNUTMADIK MI? Unutmadıysak ne yaptık?

Bilim ve teknolojinin bunca geliştiği günümüzde sadece deprem yıl dönümlerinde acıları tazelemek dışında, depremle yaşamak zorunda olduğumuz gerçeğini kabullenerek çözümler üretmeliyiz. Yüzbinlerce sorunlu binanın bulunduğu ülkemizde bir an önce kentsel dönüşümler yapılmalıdır. Küçük siyasi hesaplardan uzak, hiçbir vatandaşımızı mağdur edilmeyeceği projeler geliştirilmelidir.

Uzmanların ısrarla ‘Geldi, Geliyor’ dediği olası İstanbul depremi gerçeği ortadayken, boğazda yapılmak istenen Kanal İstanbul Projesi bir kez daha bilimsel verilerin ışığında gözden geçirilmelidir. Bugünlerde yapılacak hataların bedelini toplum olarak çok daha ağır ödemeyelim. Elbette kaybettiklerimizi unutmayacağız. Ancak, gün geçmişe ağıtlar yakma değil, geleceği planlama ve inşa etme günüdür.

Gelecek Partisi

Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı