#FutbolŞifresizOlsun
15.03.2020

#FutbolŞifresizOlsun

Dünya genelinde yayılmakta olan corona virüs “covid-19” ile ilgili hükümetin attığı adımlar çerçevesinde spor müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verilmiştir. Öncelikle, bu kararı virüsle mücadele açısından çok yerinde bulduğumuzu belirtmek isteriz.  Ancak ülkemizde futbol seyircilerinin sadece tribünlerde değil, kafe ve kıraathane gibi ortamlarda da kalabalık kitleler hâlinde futbol müsabakalarını izledikleri dikkatlerden kaçmamalıdır.

Müsabakaların seyircisiz oynanması da bu gibi ortamlara ilginin artmasına yol açabilecektir. Ülkemizde milyonlarca futbol seyircisinin olduğu düşünülürse, bu tür ortamlarda toplu hâlde maç izlemenin stadyumda izlemekten daha büyük çapta riskler taşıdığı görülecektir. Genellikle kapalı alanlar olan ve kalabalık bir şekilde maç izlenen bu ortamlarin “covid-19” isimli corona virüs ile mücadele açısından hiç de sağlıklı ve güvenli yerler olmadığı açıktır.

Bu sebeplerden dolayı Gelecek Partisi olarak sporsever vatandaşlarımız adına başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu marifetiyle yayıncı kuruluş ile gerekli görüşmelerin ivedilikle yapılıp Süper Lig ve 1. Lig futbol müsabakalarının bu süre zarfında şifresiz olarak yayınlanmasını öneriyoruz. Bu önerimizin kabul görmesi, virüsle mücadele bilincini arttırmak ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak açısından çok faydalı olacaktır. Ayrıca virüsle mücadele konusunda bu yönde bir karar alan ülkemizin, dünyanın diğer ülkelerine model oluşturabileceğini de düşünmekteyiz.

Hiçbir şey vatandaşlarımızın sağlığından önemli değildir.

Gençlik ve Spor Politika İzleme Kurulu Başkanlığı.