GELECEK PARTİSİ’NDEN İDLİB AÇIKLAMASI
03.01.2020

GELECEK PARTİSİ’NDEN İDLİB AÇIKLAMASI

Gelecek Partisi Dış İlişkiler Başkanı Ümit Yardım’ın Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan insanlık dramıyla ilgili açıklamaları;

İDLİB’TE İNSANLIK DRAMI VAR

Suriye sınırımızın hemen yanı başında Türk ordusunun kontrol noktalarının da bulunduğu İdlib bölgesinde aylardır bir insanlık dramı yaşanmaktadır.

Bütün dünyanın gözleri önündeki bu dram kış aylarında daha da ağırlaşmış, dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Rus ve rejim güçlerinin gerçekleştirmekte oldukları ve halen de bütün yoğunluğuyla devam eden okulları, hastaneleri ve çeşitli sivil yerleşimleri de hedef aldığı anlaşılan saldırılar neticesinde bugüne kadar çok sayıda masum insan yaşamını kaybetmiştir. Son günlerde şiddetini artıran bu saldırıların ülkemize yönelik büyük bir göç dalgasını da doğurmakta olduğunu derin endişeyle izliyoruz.

İktidarımızdan bu insanlık dramının önüne geçilmesi için acil adımlar atmasını, İdlib sorununun çözümü yönünde Soçi ve Astana süreçlerine taraf ilgili ülkeler Rusya ve İran nezdinde etkisini kullanmasını ve gerekli baskıyı yapmasını, bu insanlık dramına acil çözüm bulunabilmesi amacıyla, ilişkilerimiz ve iş birliği düzeyimiz bakımından stratejik ülkeler olarak tanımladığı bu iki ülkenin yanı sıra BM’nin de süratle devreye girmesini (gerekirse özel gündemle toplanmasını) sağlamasını bekliyoruz.

İdlib gelişmelerine sessiz kalan bütün herkesin bu insanlık trajedisinin çok daha vahim boyutlara ulaşmasının sorumluluğunu da taşıyacakları hususunda uyarılarda bulunuyoruz.