GELECEK PARTİSİ’NDEN IRAK AÇIKLAMASI
03.01.2020

GELECEK PARTİSİ’NDEN IRAK AÇIKLAMASI

Gelecek Partisi Dış İlişkiler Başkanı Ümit Yardım’ın Suriye’nin Irak’ta yaşanan karışıklıklarla ilgili açıklaması;

KOMŞUMUZ IRAK’TAKİ ŞİDDETTEN ENDİŞE DUYUYORUZ

Milletimizin çok yakın bağlarının bulunduğu bu bölgedeki insanların yüz yüze kaldıkları bu dramı büyük bir üzüntüyle ve yakinen takip ettiğinin bilinmesi gerektiğini de bu vesileyle hatırlatıyoruz. Çok köklü, tarihi, medeni ve insani bağlarımızın bulunduğu, insanlığa en büyük medeniyetleri hep birlikte sunduğumuz Irak uzun yıllardır büyük bir istikrarsızlık ortamında yaşamaktadır. Bölgemizin genel refah ve istikrarına katkıda bulunabilmesi ayrıca uluslararası düzende layık olduğu konuma ulaşabilmesi için yüz yüze bulunduğu derin siyasi, iktisadi ve sosyal sorunlarını acilen çözmesini kalben arzu ettiğimiz değerli komşumuz Irak’ta daha yeni yılın ilk günlerinden itibaren yeni bir şiddet perdesinin açılmış olmasından büyük üzüntü duymaktayız.

HERKES SAĞDUYU İLE HAREKET ETMELİ

Ülkemiz ve insanlarımız için tarihen büyük bir anlam ve önemi de bulunan dost Irak’ın, üçüncü ülkelerin bir hesaplaşma, çatışma ve mücadele alanına dönüştürülmesi kaygılarımızı artırmaktadır.

Son dönemde İran ve ABD arasında yaşanan, Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesiyle yeniden en üst düzeye ulaşan gerilim de endişelerimizi artıran, ortak bölgemizin hassas ve kırılgan olan güvenlik ve istikrar ortamını daha da olumsuz etkileyecek gelişmeler olmuştur.

Bölgemizdeki bütün aktörlerin sağduyu ve sorumluluk içinde hareket etmelerini, karşılıklı intikam girişimlerinden uzak durmalarını, mazlum ve masum insanlarımızı daha da ağır felaketlerle karşı karşıya bırakabilecek adımlardan kaçınma sorumluluğu içinde olmalarını bekliyoruz. Türk halkı her zaman olduğu bugün de Irak halkının yanında bulunmakta, acılarını paylaşmakta ve yeni yılın ilk günlerinde oluşan bu gergin ortamın biran önce yerini huzur, istikrar ve barışa bırakmasını arzu etmektedir.