Kültür ve Turizm Bakanlığı Acil Olmayan Projeleri Durdurmalı, Sanatçılara El Uzatmalı
16.09.2020

Kültür ve Turizm Bakanlığı Acil Olmayan Projeleri Durdurmalı, Sanatçılara El Uzatmalı

  1. İstanbul’da baştan yanlış olan açık havada tiyatro, opera, bale yasağının kalkması olumlu bir gelişme elbette. Fakat bu geri adım turizmi önceleyen Kültür ve Turizm Bakanlığının pandemi boyunca hiçbir destek vermediği sanatçıların meselelerinden uzaklığının da bir göstergesi. Bakanlığın yeni sezon için rutinin dışında bir eylem planı var mı?
  2. 2. Artan Kovid-19 vakaları gösteriyor ki marttan beri mali krizde olan sanatçılarımız bu sezon da zorlanacak. İlk dalgaya hazırlıksız yakalanan Kültür ve Turizm Bakanlığı, yıllık rutin üç beş belirli kuruma verilen destek dışında bütün sanat dünyasını kapsayacak bir eylem planı hazırladı mı?
  1. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesindeki kurumlarla göstermelik festivaller, etkinlikler düzenleyerek bağımsız sanat dünyasına ‘görmedim, duymadım, bilmiyorum’ tavrını sürdürmeye devam mı edecek? Türkiye’nin bütün sanatçılarını kapsayabilen bir fon oluşturma planı var mı?
  2. Mart ayından beri pandemi nedeniyle mali kriz yaşayan sanatçılara yönelik manevi bir destek konuşması bile yapmaya zahmet etmeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı acil ihtiyaç olmayan bütün projeleri durdurmalı, kültürün kaynaklarını acilen o kültürü oluşturanları ayakta tutmaya ayırarak devletin şefkat elini sanatçılara uzatmalıdır.

Gelecek Partisi
Kültür Sanat Politikaları Başkanlığı