Liglerin Başlaması Spor İnsanları İçin Risklidir Gençlik ve Spor ile Sağlık Bakanlığına Açık Çağrımızdır
08.05.2020

Liglerin Başlaması Spor İnsanları İçin Risklidir Gençlik ve Spor ile Sağlık Bakanlığına Açık Çağrımızdır

  • Mesafe kuralı, kapalı alanların kapatılması, sokağa çıkma yasağı, maske kullanımı vs. gibi birçok konuda görüş beyan edip yaptırım kararı alan T.C. Sağlık Bakanlığı, spor camiası ve sporcular söz konusu olunca “ne halleri var ise görsünler” demeye getirmiştir. T.C. Gençlik  Spor Bakanlığı’nın ise tüm bu gelişmelere sesiz kalması ayrı bir skandaldır ve spor insanlarını bu zor günlerde yalnızlığa terk etmişlerdir.
  • Gelecek Partisi olarak, böylesine hassas bir konuyu ve yaşananları üzülerek takip etmekteyiz. 03 Mayıs 2020 tarihinde partimizin ve akabinde genel başkanımız sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun kamuoyu ile paylaştığı gibi; liglerin başlatılması kararının BİLİM KURULU Tarafından verilmesi gerekir.
  • T.C. Sağlık Bakanlığı’nın, “Liglerin başlatılması Türkiye Futbol Federasyonu’nun  sorumluluğundadır”açıklaması ise bizleri fazlasıyla endişelendirmiştir. Bilim kurulu üyelerinin müsabakaların başlamasına yönelik çekincelerinin olduğu, suskun kalarak aslında olumsuz baktığı net bir şekilde anlaşılmaktadır.
  • Covid-19 virüsü ile ilgili risklerin devam ettiği gerçeği ile karşı karşıyayız. Bilim Kurulu üyelerinin konuyla ilgili kamuoyu ile paylaşılan net bir sözü yok. Sağlık Bakanlığı “TFF’nin sorumluluğundadır” derken, Spor Bakanlığı’nın gelişmelere “Fransız kaldığı” görülmektedir. Türkiye Futbol Federasyonu ligleri başlatmakta ısrarcı ise Gelecek Partisi’nin  kamuoyu ile paylaştığı önerileri doğrultusunda bir yol haritasının belirlenmesi gerekmektedir.
  • Aksi durumda Sağlık ve Spor bakanlıklarının günü kurtaran, vurdumduymaz tavırları ile sorumluluktan kaçamayacaklarını bilmelerini isteriz. Gelecek Partisi olarak sporun ve sporcuların her zaman yanında olduğumuzu ve bu konunun takipçisi olacağımızı belirtiriz.
  • Spor insanlarını ve toplumumuzu koruma yönelik önerilerimizi açık, anlaşılır ve net bir biçimde yeniden vurgulamak istiyoruz:
  • Müsabakalar seyircisiz oynanmalı,
  • Profesyonel ve amatör futbol liglerinin Antalya gibi futbol tesisi olan otellerde yapılmalı,
  • Tüm müsabakalar “şifresiz” yayınlanarak, vatandaşlarımızın maçları ücretsiz olarak evlerinde izleyebilmesine olanak sağlanmalıdır.

GELECEK PARTİSİ

Gençlik ve Spor Politika İzleme Kurulu Başkanlığı