Milli İrade İlkesinin Gereği Seçimle Gelenlerin Seçimle Gitmesidir
16.05.2020

Milli İrade İlkesinin Gereği Seçimle Gelenlerin Seçimle Gitmesidir

Iğdır ve Siirt illeri ile Kurtalan ve Baykan ilçe belediyelerine kayyım atamasına dair Gelecek Partisi olarak yaklaşımımızı parti programımızda yer alan hukuk devletine saygılı demokratik ilkeler oluşturmaktadır.

İktidarın seçimle gelen belediye başkanlarını görevden alma kararında teröre destek olma gerekçe olarak gösterilmektedir. Bu gerekçenin bir hukuk devletinde hukuki yollarla temellendirilmesi gerekir. Terörle irtibatın yargı kararı ile ortaya konmaması, görevden almaların bir yargı kararına dayandırılmaması iktidarın bu uygulamalardaki hukuksuzluğunu ve keyfiyetini ortaya koymaktadır.

Bir yargı kararı olması durumunda ise (şu ana kadar böyle bir karar olmadı) demokratik bir ülkede yeni belediye başkanının, belediye meclis üyelerinin seçimi ile belirlenmesi esastır. Bunun aksi uygulamaların halk iradesini yok sayan anti-demokratik uygulamalar olduğu açıktır.

Toplumsal barışa hizmet etmeyen bu uygulama terörle mücadeleyi de zaafa uğratabilir. Terörle mücadele de demokratik yollarla, halkın kararına saygı duymakla, milletin gönlüne girmekle olur.

Gelecek Partisi