Veysel Avunan Tahliye Edilmeli, Tedavisi İçin Tüm Masraflar Devlet Tarafından Karşılanmalıdır!
23.02.2020

Veysel Avunan Tahliye Edilmeli, Tedavisi İçin Tüm Masraflar Devlet Tarafından Karşılanmalıdır!

Sağlam girdiği ve iki yıldır kaldığı cezaevinde mart ayından bu yana rahatsızlıklar yaşayan hükümlü Veysel Avunan vakası, cezaevlerindeki hak ihlallerinin çok ciddi boyutlara ulaştığını gösteren örneklerden yalnızca biridir.

Kendisine birkaç ay önce tüberküloz menenjit teşhisi konulan Veysel Avunan, tedavisi geciktirildiği için tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş, felç ve bir daha yürüyeme tehlikesiyle karşı karşıyadır.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin tespitleri ve ailesinin beyanlarına göre ciddi bir ihmal, mahrumiyet, gıdasızlıktan kaynaklanan rahatsızlıkları günden güne durumunu kötüleştirmektedir.

Daha önce ailesinin imkansızlıklardan ötürü içeride tedavi görmesi için infaz ertelemesi istemediği Veysel Avunan’ın sağlık kurulu ve adli tıp kararıyla bir an önce tahliye edilmesi ve tam teşekküllü bir sağlık kuruluşunda masraflarının devlet tarafından karşılanarak tedavisinin ivedi olarak Sağlık Bakanlığınca üstlenilmesi gerekmektedir.

Adalet ve Sağlık Bakanlıklarını vakit geçirmeden Avunan’ın durumunun düzeltilmesi için sorumluluğa ve harekete geçmeye davet ediyoruz.

İnsan Hakları Kurulu